Lungimea fustei sau a rochiei poate spune despre noi mai multe decât ne imaginăm. E o carte de vizită ce se impune a fi schimbată în funcţie de vârstă, locul în care ne aflăm şi ocazie.

Lungimea fustei trebuie în primul rând adaptată în funcţie de locul în care ne aflăm şi de siluetă. Niciodată la birou sau la locul de muncă nu purtăm fuste mini sau gipsy. Cea mai potrivită lungime la job este 3/4; este decentă şi impune un respect. În momentul în care ne alegem ţinuta, nu trebuie să uităm niciun moment că lungimea fustei poate spune despre noi mai multe lucruri decât poate am gândit vreodată, începând de la abordabilitate până la statutul social.

Concret, fustele mini sunt potrivite fetişcanelor de până în 20 ani, dar şi ele trebuie să aibă grijă când, unde şi cum o poartă, pentru că o singură greşeală poate duce la o vulgaritate grotească.

Nu combinaţi niciodată fustele mini mulate cu bustiere şi tocuri cui. Fustele mini pot fi purtate cu cămăşi sau sacouri largi, tenişi sau balerini. Fustele clos scurte sunt mai permisive, putând fi purtate până şi de femeile de peste 40 de ani care au o siluetă ce le permite. Acestea trebuie purtate în combinaţii decente, uni-uri, fără sclipiciuri.

În mod cert, cea mai potrivită pentru toate vârstele este lungimea 3/4, fie că vorbim despre fuste mai mulate sau mai lejere. Aceasta este o lungime potrivită multor femei, excepţie făcând cele cărora silueta nu le permite, şi anume dacă burtica a depăşit demult decenţa. În acest caz sunt o alegere nefericită. Dacă burtica e vizibilă, sfatul meu este să ne îndreptăm spre fustele în clini sau gipsy – cam singura variantă în ceea ce priveşte fustele.

La rochii sugerez varianta cu tăieturi în talie, care maschează bine colăceii. Evitaţi transparenţa şi purtaţi fuste maxi cu tricouri lejere.

p14

Adaugă comentariu

Anti-spam