Cui nu-i place să meargă într-o scurtă vacanță? Este o modalitate foarte bună de evada din cotidian, o oportunitate pentru a-ți petrece câteva zile de relaxare și liniște, un moment bun pentru a experimenta ceva nou. Cu toate acestea o vacanță este, în general, costisitoare.

Indiferent dacă te interesează să-ți planifici o excursie scurtă cu un buget redus sau vrei ceva de lux, îți dorești să obții tot ce-i mai bun pentru un cost cât mai mic. Însă, planificarea poate fi complexă și de multe ori nu căutăm suficient variante. Există totuși câteva moduri simple de a economisi, dacă acorzi puțină atenție detaliilor.

Câteva destinații interesante ce pot fi chiar adevărate chilipiruri ar fi: Mexic, Canada, Slovenia, Ungaria, Peru, Puerto Rico, Panama și Republica Dominicană.

IMG-20170316-WA0002

Alegerea locației

Ia în cosiderare locații mai puțin frecventate de turiști. Acestea au deobicei oferte mai atractive. Gândește-te la țări ce nu sunt atât de populare pentru vizitat si găsește un oraș aflat lângă o destinație importantă. Prețurile vor fi mult mai mici și cu o scurtă deplasare suplimentară cu un mijloc de transport local, vei avea acces la destinații turistice populare.

Călătorește în extra-sezon

Majoritatea destinațiilor turistice sunt mai populare și evident, mult mai scumpe, în anumite perioade ale anului. In general, la noi în Europa, vacanțele sunt mai scumpe în timpul verii, iar spre exemplu în Hawaii sunt mai scumpe iarna. Prețurile tind să crească deasemenea în preajma sărbătorilor.

Caută pachete turistice

Bugetul pentru vacanță poate fi mai mic dacă alegi un pachet complet de servicii care să includă: transport, cazare și cheltuieli zilnice. Asemenea pachete pot fi „vânate” pe site-uri specifice de discount.

IMG-20170316-WA0004

Renunță la bagajele inutile

Dacă ai în plan o scurtă vacanță de 2-3 zile ar fi bine să iei cu tine cât mai puține bagaje. În unele cazuri costul bagajului de cală poate fi dublul prețului călătoriei. Pentru două zile îți va fi deajuns un bagaj de mână pe care să-l poți lua cu tine în avion. Până la urmă mergi să te relaxezi nu să faci parada modei.

Pleacă în timpul săptămânii

Dacă programul tău zilnic îți permite mai multă flexibilitate și poți evada chiar și în timpul săpămânii, să știi că poți economisi până la 50% din prețul obișnuit al unui bilet de avion. Zilele de marți și miercuri sunt deobicei mai ieftine. Același lucru se întâmplă și cu costurile pentru cazare, spre sfârșitul săptămânii cererea este mai mare și acestea cresc.

Planifică și rezervă din timp

Poate ai mai auzit asta până acum și îți pot confirma și eu că o vacanță planificată din timp poate fi mai ieftină. De exemplu: în vară poți căuta și rezerva o vacanță pentru luna ianuarie a anului viitor în locații foarte interesante cum ar fi Japonia sau Egipt.

Așadar, cu puțin research și atenție poți merge oriunde dorești în lume cu bani puțini. Ai nevoie doar de o bună planificare și flexibilitate în programul tău. Evident, dacă nu ai pretenții prea mari să călătorești la business class și să te cazezi la hoteluri de cinci stele, mai importantă fiind călătoria în sine și experiențele ce ți le oferă. Comoditatea și mofturile costă. Pentru asta există agenții de turism.

Adaugă comentariu

Anti-spam