Am stat de vorbă pentru voi cu un cunoscut chirurg estetician Dr. Calin Dobos, despre ce-ar trebui să ştim înainte de a efectua o operaţie de mărire a sânilor şi care sunt factorii de luat în calcul.

Interviu Dr. Calin Dobos

Ce dimensiuni ar trebui să ne alegem pentru implantul de silicon?

Fie că vă doriţi o intervenţie pentru mărirea sânilor sau intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a sânului, va trebui să alegeţi implanturi mamare. Există acum o sumedenie de tipuri de implant siliconic cu dimensiuni şi forme diferite iar alegerea acestuia devine o sarcină importantă.

Alegerea implanturilor mamare potrivite este o decizie cu consecinţe pe termen lung, şi nu doriţi să ajungeţi în situaţia în care să aveţi nevoie de o altă intervenţie chirurgicală, în viitor, pur și simplu pentru că ajungeţi la concluzia că aţi ales dimensiunea greşită. Este necesar să vă faceţi timp, să vă gândiţi cu atenţie şi să luaţi în considerare cei mai importanţi factori.

Cum procedăm?

Prima etapă este consultaţia. În primul rând, chirurgul va efectua măsurători ale lăţimii bazei de sân şi va evalua grosimea pielii şi a sânului (tesut moale acoperitor). Pe baza acestei măsurători se vor stabili limitele rezonabile pentru lăţimea de implant siliconic. Medicul dumneavoastră poate face acest lucru prin măsurarea directă sau cu un dispozitiv de calculator-imagistic.

Chirurgul vă va recomanda apoi unele implanturi mamare siliconice explicându-vă cum puteţi să vă simţiţi confortabil, cu diferite dimensiuni şi forme, şi vă va întreba apoi ce părere aveţi despre fiecare propunere. Vestea bună e că nu există nici o grabă. Aveţi timp pentru a vă revizui preferinţele, fie singură, fie cu ajutorul unui prieten de încredere.

S-ar putea să vă simţiţi ciudat cu implanturi siliconice în primele 2 săptămâni, însă apoi, majoritatea, le simt ca şi cum le-ar fi aparţinut. Ar putea fi, de asemenea, greu de imaginat că aşa veţi arăta pe termen lung. Aceste sentimente sunt normale. Multe femei se confruntă cu probleme în alegerile lor.

„Natural” este subiectiv.

Multe dintre femei spun chirurgilor că vor ca sânii lor să pară „naturali”, după o intervenţie chirurgicală, şi că nu îşi doresc ca prietenii sau rudele să observe că au implanturi mamare. E foarte important să te decizi ce semnifică „natural” pentru tine. Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este să te uiţi la fotografii cu inainte şi după ale altor pacienţi care au implanturi mamare. Astfel puteţi sublinia ce vă place, și apoi medicul dumneavoastră vă poate ajuta să alegeţi implantul siliconic potrivit pentru a realiza un aspect similar, după intervenţia chirurgicală.

Cel mai important lucru de reţinut este faptul că acesta este trupul vostru, şi „natural” înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi, astfel chirurgul va putea să înţeleagă definiţia personală asupra a ceea ce înţelegeţi prin natural ca să fiţi fericită cu rezultatele pentru o lungă perioadă de timp.

Stilul tău de viaţă face diferenţa!

Dacă sunteți o persoană care participă în mod regulat la activităţi fizice de mare impact sau mişcări de precizie, cum ar fi dansul, alpinismul, yoga, fitnes, culturism, sărituri etc, va trebui să luaţi în considerare şi aceste aspecte. Activităţile fizice de mare impact vă pot afecta sânii şi ţesuturile înconjurătoare la fel cum au făcut înainte de implanturi, deci ar trebui să luaţi în considerare capacitatea şi disponibilitatea de a modifica activităţile sau să vă cumpăraţi articole de îmbrăcăminte de susţinere corespunzătoare.

Profesia pe care o ai, cum te îmbraci şi ce ai în dulap face de asemenea diferenţa. Este de la sine înţeles că va trebui să vă modificaţi garderoba. De asemenea, amintiţi-vă că diferitele stiluri de rochii ar putea arăta mai bine sau mai rau pentru tine, în funcţie de dimensiunea sânilor. Dacă purtaţi o uniformă de serviciu, luaţi în considerare cum vă veţi simţi în ea.

Pe de altă parte, în cazul în care doriţi să vă crească decolteul, asiguraţi-vă că îi spuneţi şi medicului dumneavoastră, deoarece sânii mai mari nu sunt întotdeauna soluţia, uneori o formă diferită şi de plasare este suficientă. Aceste detalii sunt evident subiective dar ele sunt de luat în considerare pentru a evita dezamăgirile şi frustrările mai târziu.

Vârsta contează.

Este important să luaţi în considerare şi factorul vârstei. Dacă eşti foarte tânără ţine cont de faptul că implanturile mamare nu împiedică sânii de la lăsarea lor pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă nu aveţi încă copii şi doriţi să faceţi luaţi în considerare că alăptarea se poate face şi în această situaţie, cu implant siliconic. Asiguraţi-vă că discutaţi acest detaliu cu medicul vostru ca să vă recomande cea mai buna soluţie.

Amintiţi-vă de ce aveţi o intervenție chirurgicală!

Nu uita pricipalul motiv pentru care faci intervenţia şi să iei în considerare factorii genetici: înălţime, greutate, forma corpului.

Este corpul tău, deci alegerea ta!

La fel de important ca toţi factorii de mai sus este şi faptul că este corpul tău, deci decizia ta. Nu lăsa pe nimeni să te preseze asupra vreunui factor decizional. Gândeşte-te bine! Aceasta este o decizie în urma căreia o să te transformi pe termen lung.

Adaugă comentariu

Anti-spam